117,2106

Nagradni jezički konkurs za srednjoškolce

Poštovani učenici III i IV razreda, cenjeni nastavnici,

U cilju promovisanja učenja maternjeg i stranih jezika, razvijanja timskog duha i kreativnosti u jezičkom izražavanju, pozivamo vas da uzmete učešće u nagradnom jezičkog konkursu koji organizuje SP Anglistika Univerziteta Singidunum.

vesti-ang-14032023-slika1

Propozicije konkursa:

1. Konkurs je namenjen učenicima III i IV razreda srednjih škola i gimnazija.

2. Na konkurs se mogu prijaviti timovi koje čine 3-4 učenika i njihovi nastavnici-mentori.

3. Učenici biraju jednu od ponuđenih tema (Priča iz našeg grada/škole, Jedan sasvim običan dan, Humanost na delu, Naši heroji, Snaga je u nama, Promene kojima težimo, Lepota različitosti). Navedene opšte teme se mogu specifikovati shodno interesovanjima i potrebama učesnika.

4. Učenici istražuju odabranu temu i osmišljavaju način na koji će predstaviti rezultate svog rada. Proizvod projekta može biti kraći video zapis, film, animacija, skeč (max. 10 minuta).

5. Radove slati na adresu anglistika|mmnkk|singidunum.ac.rs. U tekst mejla navesti ime nastavnika, imena učenika koji su učestvovali u projektu, naziv i mesto škole.

6. Učenici mogu predstaviti svoj projekat na srpskom, engleskom, nemačkom, italijanskom, španskom, ruskom, francuskom ili grčkom jeziku.

7. Kriterijumi evaluacije projekata: kreativnost, originalnost, timski rad, relevantnost i svrsishodnost obrađene teme, bogatstvo jezičkog izraza i vizuelni/auditivni efekat.

8. Rok za slanje radova je petka 5. maja 2023. godine.

Učenici će sa svojim nastavnicima biti pozvani da budu naši gosti na manifestaciji Internacionalni dan, koja se održava u petak 12. maja 2023. godine, a najbolji timovi i njihovi nastavnici će biti nagrađeni prigodnim nagradama.

O prošlogodišnjim dobitnicima, njihovim radovima i izveštaju o realizovanom Internacionalnom danu 2022 i dodeli nagrada možete pročitati u sledećoj vesti.

Nadamo se da ćete uživati u timskom radu i da ćete sa nama podeliti svoju kreativnost i jezičko znanje.

Dodatne informacije možete dobiti putem mejla vgavranovic|mmnkk|singidunum.ac.rs

Univerzitet Singidunum © 2023